The Barn Owl

ONZE UILEN

Realisatie: Intermare
KvK Terneuzen (NL): 20166497
foto: Schalkselynx
KERKUIL - TYTO ALBA Lengte : 34 – 36 cm Spanwijdte : 90 tot 93 cm Gewicht : 320 tot 370 gr. Legsel van 6 tot 8 eieren per nest Broedtijd : 30 tot 32 dagen Leefgebied : het grootste aantal komt voor in het westen en zuidwesten van Europa zoals Frankrijk en Spanje. Ook in Australië komen mooie kerkuilen voor, deze zijn de bruinere soort en in Groot-Brittanië komen de wittere kerkuilen voor. Leeft het liefst terug getrokken van de mensen op plaatsen zoals groene bomen, hulst, klimop en dakbalken of zolders van oude gebouwen. Eet in de vrije natuur muizen, ratten, kleine vogeltjes en insecten. Het herkenningspunt aan deze uil is het hartvormig masker.
AFRIKAANSE OEHOE - BUBO AFRICANUS Lengte : 45 – 50 cm Spanwijdte : 100 – 110 cm Gewicht : 600 – 800 gram Legsel van 2 tot 4 eieren per nest Broedtijd : 32 tot 35 dagen Leefgebied : in het grootste deel van Afrika, ten zuiden van de Sahara woestijn. Leeft in de buurt van dichte bossen. Ze jagen vooral overdag en ’s nachts verbergen ze zich in de bomen. Eet in de vrije natuur muizen, insecten, vogels en reptielen. Foto: Schalkselynx                                                      
BOSUIL - STRIX ALUCO Lengte : 35 – 38 cm Spanwijdte : 93 tot 97 cm Gewicht : 440 tot 560 gr. Legsel van 2 tot 4 eieren per nest. Broedtijd : 28 tot 29 dagen Leefgebied : Europa Leeft niet alleen in bossen, men kan ze ook tussen bebouwingen aantreffen, zolang er maar enkele oude bomen met grote holten voorhanden zijn zoals in parken of begraafplaatsen. Dit is een typische nachtroofvogel, dit kan men zien aan de donkere ogen. Eet in de vrije natuur muizen, ratten, mollen, vogels, jonge konijnen, duiven, grote insecten en andere uilensoorten. Foto: Schalkselynx
EUROPESE OEHOE - BUBO BUBO Lengte : 62 - 68 cm Spanwijdte : 155 – 170 cm Gewicht : 2,500 tot 3,200 kg. Legsel van 3 tot 4 eieren per nest Broedtijd : 34 tot 36 dagen Leefgebied : in alle Europese landen Leeft van naaldwouden tot mediterraans struikgewas, bos – en grassteppen en van rots – tot zandwoestijnen. Houdt meestal van steile wanden, open meren en zeekusten. Zijn actief in schemering en wanneer het donker word, met een minimum na middernacht. Eet in de vrije natuur hamsters, egels, ratten, muizen, konijnen, eekhoorns, hazen, patrijzen, zeevogels, kleine vossen en herten. Foto: Schalkselynx
LAPLANDUIL - STRIX NEBULOSA Lengte : 69 tot 72 cm Spanwijdte : 140 tot 142 cm Gewicht : 1,290 tot 1,390 kg. Legsel van 2 tot 3  eieren per nest. Broedtijd : 30 tot 32 dagen Leefgebied : van Alaska – Canada, tot aan de voet van de Rocky Mountains en het noorden van Minnesota. Er komen er ook voor in het noordelijke deel van Europa en Azië. Leeft in open boomkruinen, vaak korte afgebroken takken dicht bij de stam. Zijn overdag actief en jagen enkel ook ’s nachts als ze jongen hebben. Eet in de vrije natuur muizen, lemmingen, kadavers van elanden of sneeuwhazen. Foto: Schalkselynx
ROODPOOTBOSUIL - STRIX RUFIPUS Lengte : 33 – 38 cm Spanwijdte : 90 – 95cm Gewicht : 285 – 395 gram Legsel van 2 tot 3 eieren per nest Broedtijd : 30 – 35 dagen Leefgebied : Chili en Argentinië Leeft in bosachtige gebieden Eet in de vrije natuur kleine zoogdieren, vogels en insecten Foto: Schalkselynx .
WITWANGDWERGOORUIL -  OTUS LEUCOTIS Lengte: 22 – 28 cm Spanwijdte : 65 – 70 cm Gewicht : 185 – 220 gram Legsel van 2 – 4 eieren per nest Broedtijd : 30- 34 dagen Leefgebied :  Gabon tot aan het zuiden van Kenia en  Zuid –Afrika. Leeft in savanne en droge bossen Eet in de vrije natuur : ongewervelde dieren, kleine zoogdieren zoals muizen en ratten of reptielen Foto: Schalkselynx .
AMERIKAANSE WOESTIJNBUIZERD  -  PARABUTEO UNICINCTUS SUPERIOR. Omschrijving: De Latijnse naam “Parabuteo  Unicinctus” betekent :  “lijkend op de buizerd maar met een gekleurde band”. Deze vogel wordt in het Engels Harris hawk genoemd en suggereert dat ze havikachtig zijn. Hij is een zeer behendige jager die zijn prooien vanuit een lage glijvlucht of door een stootduik vangt vanaf een lage uitkijkpost. De naam “woestijnhavik” zou meer geschikt zijn vanwege zijn jachtactiviteiten en zijn lichaamsbouw. Is een zeer sociale vogel die meestal in groep of met tweeën op jacht gaat. Lengte: ca. 45 tot 60 cm / Spanwijdte: ca. 80 tot 100 cm Gewicht: ca. 600 tot 1100 gram Kleur: donker bruin, de staartveders zijn aan de basis en de top wit. Verspreiding:  De woestijnbuizerd leeft in de boomsavannes en half – woestijnen van het zuid westelijke deel van de Verenigde Staten tot Chili en Centraal – Argentinië Ondersoort:  Er zijn 3 soorten: parabuteo unicinctus superior/ parabuteo unicinctus harissi / parabuteo  unicinctus unicinctus Voedsel: Hij leeft van hagedissen, middelgrote vogels en zoogdieren tot de grootte van een volwassen konijn. Voortplanting: Het nest bevat 2 tot 4 eieren en de broedduur is 31 – 36 dagen. Foto: Schalkselynx
CANADESE OEHOE - BUBO VIRGINIANUS OCCIDENTALIS Lengte : 46 – 60 cm Spanwijdte : 135 – 155 cm Gewicht : 1000 – 2500 gram Legsel van 3 tot 4 eieren per nest Broedtijd : 32 tot 35 dagen Leefgebied : Noord – Amerika, Canada en delen van Centraal – en Zuid Amerika. Leeft in verlaten nesten van buizerds of grote boomholten en menselijke bouwsels. Laagland – en bergbossen, savannes en bouwlanden Eet gevarieerd eten dat gaat van insecten tot skunks, konijnen en ruigpoothoenders, reptielen en andere vogels. Foto: Schalkselynx
INDISCH DWERGOORUILTJE- OTUS BAKKAMOENA Lengte : 22 – 26 cm Spanwijdte : 60 – 65 cm Gewicht : 130 – 160 gram Legsel van 3 tot 4 eieren per nest Broedtijd : 28 tot 30 dagen Leefgebied : Zuid – Azië, India tot Indonesië. Leeft in alle soorten bossen, parken van laag – tot hoger gelegen gebieden. Eet vooral insecten en reptielen, kleinere muissoorten Foto: Schalkselynx
MALEISE BOSUIL - STRIX LEPTOGRAMMICA Lengte : 47 – 52 cm Spanwijdte : 120 – 138 cm Gewicht : 715 – 1050 gram Legsel van 2 tot 3 eieren per nest Broedtijd : 30 tot 32 dagen Leefgebied : Zuid – Azië, Sumatra, Java en de Filipijnen. Leeft in bosachtige gebieden in holle bomen. Eet kleine zoogdieren, vogels en insecten. Foto: Schalkselynx
OERAL UIL - STRIX URALENSIS Lengte : 58 – 62 cm Spanwijdte : 115 – 125 cm Gewicht : 1000 – 1300 gram Legsel van 3 tot 4 eieren per nest Broedtijd : 30 tot 34 dagen Leefgebied : Noorden van Europa en Azië, Japan en Korea tot het westen van Scandinavië. Leeft op plekken aan bosranden, oude loofbossen, naaldbossen met talrijke open plaatsen, vaak nabij water of ook in parken. Eet jonge hazen, konijnen, alle soorten muizen, duiven, fazanten en patrijzen. Een eekhoorn durft ook wel eens op het menu te staan. Foto: Schalkselynx
RANSUIL - ASIO OTUS Lengte : 30 – 38 cm Spanwijdte : 85 – 92 cm Gewicht : 200 – 440 gram Legsel van 4 tot 6 eieren per nest Broedtijd : 30 tot 33 dagen Leefgebied : in heel Europa, behalve op Ijsland. Ook komt hij voor in Azië, Noord – Amerika en Noordwest Afrika. Leeft in bosachtige gebieden met naaldbomen en open terreinen, struiken, knotwilgen of wilde hagen. Leven in de winter in grote groepen samen. Eet knaagdieren, rustende vogels zoals huismussen en vinken. Foto: Schalkselynx
SCHREEUWUIL - OTUS CHOLIBA Lengte : 20 – 25 cm Spanwijdte : 48 – 52 cm Gewicht : 125 – 150 gram Legsel van 1 tot 4 eieren per nest Broedtijd : 28 tot 30 dagen Leefgebied : van Zuid Canada, Oost –, Centraal – tot Zuid Amerika en Noord Oosten van Mexico. Leeft in kale holten van bomen. Eet graag insecten, kleine reptielen, vogeltjes en eekhoorns Foto: Schalkselynx
SNEEUWUIL- BUBO SCANDIACUS Lengte : 55 – 70 cm Spanwijdte : 100 – 115 cm Gewicht : 1000 – 2300 gram Legsel van 3 tot 4 eieren per nest Broedtijd : 27 tot 34 dagen Leefgebied : uiterste noorden van Azië, Europa en Noord - Amerika. Af en toe bij strenge winters ook bij ons in België en Nederland, dit zijn dan dwaalgasten. Leeft op de toendra’s. Eet muizen, lemmingen, hazen en vogels ter grootte van de korhoen. Heel goed verschil tussen man en vrouw op volwassen leeftijd. Man bijna volledig wit, vrouwtje is wit met zwarte / bruine strepen. Foto: Schalkselynx
STEENUIL- ATHENE NOCTUA Lengte : 21 – 23 cm Spanwijdte : 54 – 58 cm Gewicht : 160 – 170 gram Legsel van 4 tot 5 eieren per nest Broedtijd : 28 tot 33 dagen Leefgebied : groot deel van Europa, Noord – Afrika en Midden - Azië. Leeft in holten van knotwilgen en weilanden. Eet kleine ratten, muizen, wormen en insecten. Een kikker lust hij ook af en toe.